maanantai 4. helmikuuta 2019

Suomessa đŸ‡«đŸ‡ź❄️



Kolmastoista tammikuuta oli viimeinen pĂ€ivĂ€ muuttaa asuntolasta ulos. EdellisenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ siivoilin, pakkasin ja valmistauduin lĂ€htöön…BALILLE!!!!
Balin reissu oli aivan upea ja tÀydellinen pÀÀtös vaihdolle. Tulin sieltÀ perjantai iltana kahdeksastoista pÀivÀ ja seuraavana pÀivÀnÀ illalla lÀhti lento kohti Suomea.

Balilaista peltoa, auton ikkunasta nappasin. 



NĂ€in kaikenlaisia kauniita patsaita ja kukka-asetelmia. Kuvassa suihkulĂ€hde erÀÀn spa:n ulkopuolella. 

Nauttimassa viimeisistĂ€ lĂ€mmöistĂ€ rannalla ennen lĂ€htöÀ lentokentĂ€lle.  

Asuntolasta muuttamiseen liittyi kaksi siivousta. EnsimmĂ€inen siivous tehtiin kolme pĂ€ivÀÀ ennen muuttoa. SiinĂ€ puhtaana piti olla jÀÀkaappi ja suihkuhuone kokonaisuudessaan eli peili, wc-pytty, lavuaari, suihkun seinĂ€t ja lattia. Kannattaa katsoa paikat tarkkaan, varsinkin jÀÀkaappi vaikka sitĂ€ ei olisi kĂ€yttĂ€nyt. Omani oli homeessa… Tarkastuksen jĂ€lkeen sai maksetun pantin takaisin shekkinĂ€, jonka lunastin pankista kĂ€teisenĂ€.  Viimeisen siivouksen jĂ€lkeen sai vielĂ€ sĂ€hkön kulutus kortista loput rahat kĂ€teisenĂ€. Eli ei huolta jos rahaa siellĂ€ on viimeisinĂ€ pĂ€ivinĂ€ jĂ€ljellĂ€.


Yliopistolta opiskelija uloskirjautuminen oli aika vanhanaikainen. Jos olit lainannut kirjastosta kirjoja tuli sieltÀ hakea leima todisteena siitÀ, ettÀ kaikki kirjat oli palautettu. Toinen leima saatiin asuntolasta ja kolmas tuli opiskelijakortin mitÀtöinnistÀ. Sitten se paperi piti skannata ja laittaa samalle sivultolle, minne hakemus aikoinaan ladattiin.

Perjantai oli kiireinen pĂ€ivĂ€.  Kello oli jo kohta kuusi kun menin tulostamaan kirjastoon lappua.  KĂ€vi ilmi, ettĂ€ uloskirjautumisen piste oli mennyt viideltĂ€ kiinni ja seuraavan kerran aukeasi maanantaina. Stressi ja paniikkihan siinĂ€ iski, saanko ollenkaan opintopisteitĂ€???!!! Lentoni Balille oli sunnuntai aamuna ja takaisin tulin vasta seuraavan viikon perjantai iltana, eli piste olisi jo silloin kiinni. Onneksi uloskirjautumista ei tarvinnut tehdĂ€ henkilökohtaisesti vaan ystĂ€vĂ€ni suostui tekemÀÀn sen minulle. JĂ€tin hĂ€nelle paperin ja opiskelijakorttini ja asia hoitui sillĂ€. Huhuh. đŸ™đŸ»

Vaihdosta tulee kirjoittaa lyhyt raportti, jonka muut voivat lukea NTU:n nettisivujen vaihtokertomusten kohdalta. Raportti tallennetaan samalle sivustolle kuin leimapaperi. Kurssien arvosanat tulivat nÀkyviin 22. tammikuuta eli pari viikkoa kurssien pÀÀttymisestÀ.

Viimeisen yön vietin Next Taipei hostellissa XimenissĂ€, paikan ylĂ€kerrasta löysin söpön seinĂ€n tĂ€ynnĂ€ edellisten vieraitten viestejĂ€. 

Luulin ostaneeni matkaevÀÀksi jotain tavallisia suolattuja keksejĂ€, mutta sain kuivattuja ranskalaisia!! 😼oli hyviĂ€đŸ€Ł

Lensin Cathay Pacificilla ensin Hong Kongiin ja sieltĂ€ Qatarilla Dohan kautta Suomeen. 


Oli varmaan Hong Kongin kentĂ€llĂ€, jossa nĂ€in tuttuja 😝 

Tulin kahdella lennolla Suomen maalle. Lennot meni hyvin, katsoin kolme kertaa ”Crazy Rich Asians” elokuvan. Kotona odotti lumi ja pakkanen. Oli todella outoa tulla kotiin, mutta toisaalta aivan mahtavaa. Nukuin kaksi yötĂ€ pehmeĂ€ssĂ€ sĂ€ngyssĂ€ ja heti tuli selkĂ€ kipeĂ€ksi.  Viimeiset viisi kuukautta kun oli nukkunut kahdella hyvin ohuella patjalla, melkein kuin nukkuisi lattialla, niin pehmeĂ€ sĂ€nky oli selĂ€lle outo. PitÀÀ varmaan laittaa joku vaneri lakanan alle… Tuntuu, ettĂ€ sĂ€nky on kuin vaahtokarkki, melkein liian pehmeĂ€.😼

Olen ollut Suomessa nyt viikon. On ihanaa olla kotona ja mukavuuksien ÀÀrellĂ€. Eniten minua hĂ€iritsee ilma, joka kuivattaa ihon (toisaalta ei tarvi pelĂ€tĂ€, ettĂ€ vaatteet kaapissa homehtuu),  ihmisten jĂ€ykkyys (liekö pitkĂ€ talvi syynĂ€) ja pitkĂ€ matka luennoille. (Ennen kymmenen minuuttia, nyt melkein tunti…) HyvĂ€ltĂ€ tuntuu kaunis talvinen luonto, puhdas ilma ja se, ettĂ€ hanasta tulee juomakelpoista vettĂ€, sekĂ€ tietysti kaikki rakkaat ihmiset Suomessa, jotka ovat taas lĂ€hempĂ€nĂ€.

Koko vaihto oli korvaamaton kokemus. Suosittelen kaikille! Kannattaa uskaltaa mennĂ€ Eurooppaa kauemmaksi. Kulttuuri on Aasiassa niin omalaatuinen ja mielenkiintoinen, ettĂ€ se tulee nĂ€hdĂ€ ja kokea itse.  Kiitoksia kaikille, jotka luitte ja olitte kiinnostuneita! NĂ€kemisiin! ❤️❤️❤️❤️




Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti