lauantai 15. syyskuuta 2018

Asuntolahuoneen esittely🤓🚪🇹🇼👀

Hellurei taas! Nyt on kulunut melkein kaksi viikkoa siitä kun saavuin Taiwaniin. Koko vaihtoajan asun yliopiston opiskelia-asuntolassa. Oma huoneeni on vain minulle! Se on aivan mahtavaa, koska saa olla omassa rauhassa. Huoneessa on myös vessa ja suihku. Kalustus on minimaalinen, mutta riittävä. Täällä on työpöytä ja tuoli, kirjahylly, jääkaappi, kenkähylly, vaatekaappi ja sängynrunko. Silloin kun tulin aamuvarhaisella asuntolaan ekana päivänä mun piti käydä ostamassa patja sänkyyn. Asuntola myy patjoja,peittoja js tyynyjä mutta ne on yhtä ohuita kun 7/11 patjat (ja 7/11 patjat on halvempia, omani maksoi 800 TWD eli noin 24€)


Eteinen, vasemmalla vaatekaappi

Kenkähylly, huomatkaa mun hieno vaaleanpunainen roskis😍
Jaa edellistä vastapäätä on WC ja suihkuhuone! 
Edellinen asukas jätti mulle ihanan delfiini suihkuverhon👌🏻

Sänky, se näyttää ehkä muhkealta ja pehmeältä, mutta totuus on toinen... Rakastan kyllä mun prinsessa pussilakanaa!!!! 💓👸🏼👑


RUOkAA! Ylempihylly on pyhitetty snackseille, ostin niitä varautuen viikonlopun rankkasateisiin⛈

Työpöytä ja tuoli, pöydässä on myös kaksi vedettävää laatikkoa

Näkymä ovelta huoneeseenHuoneeni on 12 kerroksessa ja näkymät ovat sen mukaiset  🤩😍


Suosittelen ottamaan mukaan kotoa: lakanat, sellaiset jotka voi sitten heittää roskiin vaihdon jälkeen, jos laukkuun ei sovi, pyyhkeitä ainakin 2 pyyhettä, isompi suihkun jälkeen ja pienempi käsien kuivaukseen. Luutu tai pesusieni siivoukseen. Ainakin nenäliinapaketti tai ihan WC paperirulla koska täällä ei tosiaan ole mitään ja jos saapuu yöllä niin ihan kätevää ettei heti tarvitse ostaa paperia. Sateenvarjon, mutta ostin omani täältä ja halvin (ja isoin) maksoi 130TWD eli vähän päälle 3€. Adapteri on tosi tärkeä!! Jos haluat ladata yhtään mitään vehjettä tarvitset adapterin, koska pistorasia on erilainen. Suosittelen myös jatkoroikkaa, että pystyy lataamaan useampaa laitetta samaan aikaan.
Pistorasia ja adapteri, kolmannesta kolosta ei tarvitse välittää, koska kaksipäinen riittää (nuolen osoittama pää). 


Termosmuki, juomapullo, tavallinen muki asuntolassa ainakin alimmasta kerroksesta saa ilmaista juomavettä, kuumaa ja kylmää, niin mukana kanttaa olla omia astioita kahvia ja teetä varten. Myös kampuksella on vesiautomaatteja  Kumiset sandaalit, flipflopit, crocksit sellaiset nopeat kengät, joita voit käyttää asuntolassa liikuskeluun, esim. Veden hakureissulla tai pyykkien hakureissulla. Täällä myös sataa aika usein ja kenkien kuivuminen kestää… joten flipflopit kesäsateella on aika kätevät.

Äänet kuuluu aika hyvin toisista huoneista, tarkoitan kovia ääniä kuten hiustenkuivain… Puhetta en ole kauheasti kuullut kuin joskus kun naapureiden kovaääniset vanhemmat ovat käyneet kylässä (en tiedä oliko heillä ovi auki silloin). Siltikään ei kannata jännittää, että häiritseekö joku muita, kunhan hiljaisuuden aikaan on hiljaista. Ikkuna äänieristää vain vähän, koska täällä ei ole kaksinkertaiseja ikkunalaseja niin kuin kotona. Liikenteen äänet kuuluu aika hyvin, mutta nukkumista eivät ole häirinneet. Yksi yö joku ampui raketteja lähellä ja sain oikeasti sydänkohtauksen kun olin jo nukkumassa ja havahdun kauheeseen paukkeeseen! Mietin vaan, että kuka siellä ampuu ja mitä?!!

Vuokraan kuuluu vesi, mutta esim. sähkö ja pyykkikoneen käyttö tulee maksaa kulutuksen mukaan. Sähkön käyttöä mitataan kortilla, jossa on 500TWD (noin 15€) ja se laitetaan seinässä olevaan mittauslaitteeseen, josta voi seurata numeroiden vaihtumista. Eniten sähköä menee, jos pitää jääkaappia tai ilmastointia. Pyykkien pesu ei maksa paljoa. Asuntolan kellarissa on pesutupa, jossa pesukoneet toimivat 10TWD (28 cent) kolikoilla. Sama hinta myös kuivausrummuissa.

Tässä on se sähkönkulutusmittari

Taipein ilma on todella kosteaa ja kuumaa, joten pakollinen lisä huoneeseen on kosteudenkerääjä. Niitä kannattaa ripotella huoneeseen, kuten vaatekaappiin, patjan viereen ja työpöydälle, jotta mikään ei homehdu. Hometta on huomattavissa etenkin vessan seinissä ja suihkuverhossa. Jos on herkkä homeelle, ei Taiwan ole ehkä paras vaihtoehto 🤔😓

Täytyy sanoa, että onhan tää niin siistiä asua ensimmäistä kertaa yksin ja vielä näin kaukana kotoa. AASIASSA!!! Asuntola on tosi turvallinen ja siisti, kaverit löytyy hissimatkan varrelta ja kauppa on ihan lähellä.
 

Lisää vaihtoaiheisia postauksia tulossa pian! 😎🌴📝
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti