lauantai 15. syyskuuta 2018

Asuntolahuoneen esittelyđŸ€“đŸšȘđŸ‡čđŸ‡ŒđŸ‘€

Hellurei taas! Nyt on kulunut melkein kaksi viikkoa siitĂ€ kun saavuin Taiwaniin. Koko vaihtoajan asun yliopiston opiskelia-asuntolassa. Oma huoneeni on vain minulle! Se on aivan mahtavaa, koska saa olla omassa rauhassa. Huoneessa on myös vessa ja suihku. Kalustus on minimaalinen, mutta riittĂ€vĂ€. TÀÀllĂ€ on työpöytĂ€ ja tuoli, kirjahylly, jÀÀkaappi, kenkĂ€hylly, vaatekaappi ja sĂ€ngynrunko. Silloin kun tulin aamuvarhaisella asuntolaan ekana pĂ€ivĂ€nĂ€ mun piti kĂ€ydĂ€ ostamassa patja sĂ€nkyyn. Asuntola myy patjoja,peittoja js tyynyjĂ€ mutta ne on yhtĂ€ ohuita kun 7/11 patjat (ja 7/11 patjat on halvempia, omani maksoi 800 TWD eli noin 24€)


Eteinen, vasemmalla vaatekaappi

KenkĂ€hylly, huomatkaa mun hieno vaaleanpunainen roskis😍
Jaa edellistĂ€ vastapÀÀtĂ€ on WC ja suihkuhuone! 
Edellinen asukas jĂ€tti mulle ihanan delfiini suihkuverhonđŸ‘ŒđŸ»

SĂ€nky, se nĂ€yttÀÀ ehkĂ€ muhkealta ja pehmeĂ€ltĂ€, mutta totuus on toinen... Rakastan kyllĂ€ mun prinsessa pussilakanaa!!!! đŸ’“đŸ‘žđŸŒđŸ‘‘


RUOkAA! Ylempihylly on pyhitetty snackseille, ostin niitĂ€ varautuen viikonlopun rankkasateisiin⛈

TyöpöytÀ ja tuoli, pöydÀssÀ on myös kaksi vedettÀvÀÀ laatikkoa

NÀkymÀ ovelta huoneeseen



Huoneeni on 12 kerroksessa ja nĂ€kymĂ€t ovat sen mukaiset  đŸ€©đŸ˜


Suosittelen ottamaan mukaan kotoa: lakanat, sellaiset jotka voi sitten heittÀÀ roskiin vaihdon jĂ€lkeen, jos laukkuun ei sovi, pyyhkeitĂ€ ainakin 2 pyyhettĂ€, isompi suihkun jĂ€lkeen ja pienempi kĂ€sien kuivaukseen. Luutu tai pesusieni siivoukseen. Ainakin nenĂ€liinapaketti tai ihan WC paperirulla koska tÀÀllĂ€ ei tosiaan ole mitÀÀn ja jos saapuu yöllĂ€ niin ihan kĂ€tevÀÀ ettei heti tarvitse ostaa paperia. Sateenvarjon, mutta ostin omani tÀÀltĂ€ ja halvin (ja isoin) maksoi 130TWD eli vĂ€hĂ€n pÀÀlle 3€. Adapteri on tosi tĂ€rkeĂ€!! Jos haluat ladata yhtÀÀn mitÀÀn vehjettĂ€ tarvitset adapterin, koska pistorasia on erilainen. Suosittelen myös jatkoroikkaa, ettĂ€ pystyy lataamaan useampaa laitetta samaan aikaan.
Pistorasia ja adapteri, kolmannesta kolosta ei tarvitse vĂ€littÀÀ, koska kaksipĂ€inen riittÀÀ (nuolen osoittama pÀÀ). 


Termosmuki, juomapullo, tavallinen muki asuntolassa ainakin alimmasta kerroksesta saa ilmaista juomavettĂ€, kuumaa ja kylmÀÀ, niin mukana kanttaa olla omia astioita kahvia ja teetĂ€ varten. Myös kampuksella on vesiautomaatteja  Kumiset sandaalit, flipflopit, crocksit sellaiset nopeat kengĂ€t, joita voit kĂ€yttÀÀ asuntolassa liikuskeluun, esim. Veden hakureissulla tai pyykkien hakureissulla. TÀÀllĂ€ myös sataa aika usein ja kenkien kuivuminen kestÀÀ… joten flipflopit kesĂ€sateella on aika kĂ€tevĂ€t.

Ă„Ă€net kuuluu aika hyvin toisista huoneista, tarkoitan kovia ÀÀniĂ€ kuten hiustenkuivain… Puhetta en ole kauheasti kuullut kuin joskus kun naapureiden kovaÀÀniset vanhemmat ovat kĂ€yneet kylĂ€ssĂ€ (en tiedĂ€ oliko heillĂ€ ovi auki silloin). SiltikÀÀn ei kannata jĂ€nnittÀÀ, ettĂ€ hĂ€iritseekö joku muita, kunhan hiljaisuuden aikaan on hiljaista. Ikkuna ÀÀnieristÀÀ vain vĂ€hĂ€n, koska tÀÀllĂ€ ei ole kaksinkertaiseja ikkunalaseja niin kuin kotona. Liikenteen ÀÀnet kuuluu aika hyvin, mutta nukkumista eivĂ€t ole hĂ€irinneet. Yksi yö joku ampui raketteja lĂ€hellĂ€ ja sain oikeasti sydĂ€nkohtauksen kun olin jo nukkumassa ja havahdun kauheeseen paukkeeseen! Mietin vaan, ettĂ€ kuka siellĂ€ ampuu ja mitĂ€?!!

Vuokraan kuuluu vesi, mutta esim. sĂ€hkö ja pyykkikoneen kĂ€yttö tulee maksaa kulutuksen mukaan. SĂ€hkön kĂ€yttöÀ mitataan kortilla, jossa on 500TWD (noin 15€) ja se laitetaan seinĂ€ssĂ€ olevaan mittauslaitteeseen, josta voi seurata numeroiden vaihtumista. Eniten sĂ€hköÀ menee, jos pitÀÀ jÀÀkaappia tai ilmastointia. Pyykkien pesu ei maksa paljoa. Asuntolan kellarissa on pesutupa, jossa pesukoneet toimivat 10TWD (28 cent) kolikoilla. Sama hinta myös kuivausrummuissa.

TÀssÀ on se sÀhkönkulutusmittari

Taipein ilma on todella kosteaa ja kuumaa, joten pakollinen lisĂ€ huoneeseen on kosteudenkerÀÀjĂ€. NiitĂ€ kannattaa ripotella huoneeseen, kuten vaatekaappiin, patjan viereen ja työpöydĂ€lle, jotta mikÀÀn ei homehdu. Hometta on huomattavissa etenkin vessan seinissĂ€ ja suihkuverhossa. Jos on herkkĂ€ homeelle, ei Taiwan ole ehkĂ€ paras vaihtoehto đŸ€”đŸ˜“

TÀytyy sanoa, ettÀ onhan tÀÀ niin siistiÀ asua ensimmÀistÀ kertaa yksin ja vielÀ nÀin kaukana kotoa. AASIASSA!!! Asuntola on tosi turvallinen ja siisti, kaverit löytyy hissimatkan varrelta ja kauppa on ihan lÀhellÀ.
 

LisÀÀ vaihtoaiheisia postauksia tulossa pian! 😎🌮📝




Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti